Her kan du læse om kørekort og lovkrav til 4-hjulede køretøjer – såvel “lette køretøjer” som personbiler og varevogne (kategori B) som “tunge køretøjer” i form af lastbiler (kategori C) og busser (kategori D).

Undersøg reglerne for det internationale kørekort
Vil du gerne leje en bil i forbindelse med ferie? Det er nemt og befriende at leje en bil. Du skal ikke bekymre dig om offentlig trafik eller vente ved forskellige destinationer.
Find et godt tilbud på en billig undervognsbehandling
En undervognsbehandling, hvor du beskytter din bil mod rust, kan godt blive rigtig dyr, hvis du ikke finder et værksted, der kører med fornuftige priser.
Hvad koster service på bil?
Der kan være flere forskellige grunde til, at man vælger at sende sin bil til service.
Erhvervskørekort
Hvad er et erhvervskørekort? Der findes ikke noget decideret erhvervskørekort som en selvstændig kategori.
Motorvej
Hvad er en motorvej? Følgende forhold kendetegner en motorvej: Flersporet vej med mindst to vognbaner i hver retning, som er adskilt af en bred midterrabat eller et autoværn.
Hastighed på motorvej
For generel information om færdselsregler for kørsel på motorvej henvises til artiklen: Regler for kørsel på motorvej   Generelle hastighedsgrænser på motorvej Du må aldrig køre...
Grøn ejerafgift
Hvad er grøn ejerafgift? Grøn ejerafgift er den populære betegnelse for hvad SKAT kalder "brændstofforbrugsafgift". Afgiftens størrelse afhænger af bilens brændstofsforbrug - dvs.
Udligningsafgift
  Hvad er udligningsafgift? Udligningsafgiften er et tillæg til grøn ejerafgift eller vægtafgift gældende for ikke-benzindrevne køretøjer.
Vægtafgift
Hvornår skal man betale vægtafgift? Du skal ENTEN betale vægtafgift ELLER grøn ejerafgift.
Fartbøder
NB! Beregn din fartbøde ved at benytte vores fartbøde-beregner her! Generelt om fartbøder Ved overskridelse af hastighedsgrænserne, risikerer du at få en fartbøde.
Parkeringskort
Denne artikel omhandler reglerne for ansøgning om parkeringskort (invalideskilt til bilen).
Handicapskilt / Invalideskilt (parkeringskort)
[toc: label ="Regler for handicapskilt til bil"]                     Denne artikel omhandler parkeringsregler for biler med handicapskilt/i...
Stort kørekort
De nye regler for lastbil og bus ”Stort kørekort” er en populær betegnelse for kørekort til lastbil og bus – dvs. kørekort til køretøjer over 3500 kg. Den 19.
Miljøzoner - Tyskland
[toc: label ="Oversigt over tyske miljøzoner"]               For specifik information om Berlin henvises til artiklen: Miljøzonen i Berlin   Generel...
Miljømærke - Berlin
  For generel information henvises til artiklen: Tyske miljømærker Hvilke type miljømærke anvendes i Berlin? I miljøzonen i Berlin er det formelt kun tilladt at køre med grønt miljøm...
Miljømærke - Tyskland
Generel information Se kortet over samtlige miljøzoner i Tyskland her I næsten alle større tyske byer findes der miljøzoner (på tysk: Umweltzone).
Miljømærker
[toc: label ="Miljømærker i Danmark"]               For information om tyske miljømærker henvises til artiklen: Miljømærker - Tyskland   Regler ...
Traktorkørekort
Hvornår kan man få traktorkørekort? For at få traktorkørekort skal du være fyldt 16 år. Et traktorkørekort erhvervet før 19.